Dessert

Fruit / roomijs / alcohol

Gebakken ananas met rumsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Gebakken ananas met rumsaus, recept van Colruyt
  • 1 ananas
  • 2 sinaasappels (enkel het sap)
  • 2 koffiel. vloeibare honing
  • 1 eetl. rum of Grand Marnier
  • 2 eetl. boter
  • citroenmelisse
  • 4 bollen vanille roomijs
  • bloemsuiker
  • instantsausbinder (facultatief)

Voorbereiding

Schil de ananas en snij in schijven van 1 cm dik. Verwijder de harde kern uit elke schijf.

Bereidingswijze   10 min.

  1. Smelt de boter in een pan en bak daarin lichtjes de ananasschijven.
  2. Voeg de honing toe en laat volledig uitsmelten in de pan zodat de ananasschijven lichtjes bruin kleuren (let op voor aanbakken).
  3. Giet er het sinaasappelsap en de rum bij en laat de saus wat inkoken. Haal de ananasschijven uit de pan en bind de saus indien nodig heel lichtjes met instantsausbinder.

Afwerking

Giet een spiegeltje lauwwarme saus op een bord. Leg een schijf ananas in het midden. Schep daarop een bolletje vanilleroomijs en versier met een blaadje citroenmelisse. Bestrooi het bord met wat bloemsuiker.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 262 cal
Vetten 10,5 g
Koolhydraten 37,4 g
Eiwitten 2,6 g

Bron : Colruyt