Dessert

Fruit / gebak / zuivel

Minitaartjes met zomerfruit

Ingrediënten voor 4 personen

Minitaartjes met zomerfruit, recept van Colruyt
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 100 g aardbeien
  • 50 g blauwe bessen
  • 50 g kersen
  • 200 g mascarpone
  • 200 g crème anglaise
  • 1 eetl. gekleurde suikerbolletjes voor gebak Dr. Oetker, Strooifeest
  • vanillesuiker

Bereidingswijze   30 min.

  1. Vraag eerst aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.
  2. Jij kan intussen het kruimeldeeg uitrollen. Laat het bakpapier er maar aan. Steek met een taartvormpje 4 cirkels uit het deeg.
  3. Leg elke deegcirkel in een taartvormpje en leg er nog een velletje bakpapier over. Giet er daarna bakparels of droge bonen over. Je hulpkok mag de deegbodems nu 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven zetten.
  4. Spoel intussen al het fruit onder koud water. Doe dat in kleine porties in een vergiet. Leg het fruit daarna per soort in kommetjes.
  5. Pluk het kroontje van de aardbeien en snij ze in 2. Trek het steeltje van de kersen en haal er de pit uit.
  6. Meng met een houten lepel de crème anglaise met de mascarpone. Voeg de vanillesuiker toe en meng tot je een glad, romig mengsel krijgt.
  7. Je hulpkok mag de deegbodems uit de oven halen en laten afkoelen. De bakparels? Die kan je een volgende keer opnieuw gebruiken.

Afwerking

Als de deegbodems koel zijn, mag je er voorzichtig het fruit en de room over verdelen. De finishing touch? Die geef je met de suikerdecoratie.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 528 cal
Vetten 35,6 g
Verzadigde vetzuren 21,5 g
Koolhydraten 43,7 g
Suikers 19,1 g
Vezels 2,5 g
Eiwitten 7,2 g

Bron : Colruyt