Dessert

Fruit / gebak

Appel-perencake

Ingrediënten voor 10 stukken

Appel-perencake
  • 2 appelen
  • 1 peer
  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 1 koffiel. kaneel
  • 1 snuifke zout

Voorbereiding   15 min.

Schil het fruit. Rasp de peer en 1 appel en snij de tweede appel in schijfjes.

Bereidingswijze   10 min. + 1 u. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Mix de eieren en de zachte boter met de kloppers van de mixer.
  3. Meng de bloem met het zout en de geraspte appel en peer in een mengkom. Voeg het eiermengsel, de rietsuiker en 1 koffiel. kaneel toe en mix 10 min.
  4. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet er het deeg in. Duw de schijfjes appel naast elkaar in het deeg.
  5. Zet 1 u. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Laat de cake afkoelen op een taartrooster en snij in plakken. Roer de Griekse yoghurt los en schep een lepeltje op elk plakje cake. Bestrooi met 1 koffiel. kaneel.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 287 cal
Vetten 14,3 g
Verzadigde vetzuren 8,6 g
Koolhydraten 34,6 g
Suikers 19,6 g
Vezels 1g
Eiwitten 4,5g

Bron : Colruyt