Dessert

Gebak

Amandelgebak met koffiebavarois

Ingrediënten voor 4 personen

Amandelgebak met koffiebavarois, recept van Colruyt
  • voor het gebak
  • 3 Eiwitten
  • 1 koffiel. boter
  • 100 g amandelpoeder
  • 100 g bloemsuiker
  • 50 g suiker
  • 20 g bloem
  • 20 g maïszetmeel
  • 1 mespuntje zout
  • voor de bavarois
  • 4 dl room
  • 3 eetl. chocoladecallets
  • 5 cl koffielikeur
  • 3 eetl. koffie
  • 8 gelatineblaadjes
  • 1 eetl. suiker

Voorbereiding

  1. Maak koffie met 1 dl water en 3 eetl. koffie.
  2. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water.

Bereidingswijze   15 min. + 30 min. in de oven, de dag voordien

  1. Maak het schuimdeeg: klop de eiwitten samen met de suiker stijf tot u een wit en glad mengsel krijgt.
  2. Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder, de bloem, het maïszetmeel en het zout. Zeef over het schuimdeeg en meng goed.
  3. Giet in een beboterde springvorm en bak gedurende 30 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
  4. Haal het gebak uit de vorm en laat afkoelen.
  5. Maak de bavarois: knijp de gelatineblaadjes uit en laat smelten in de hete koffie. Voeg de suiker en likeur toe en blijf regelmatig kloppen tot het mengsel begint op te stijven.
  6. Klop de room half stijf en roer onder de koffiemengeling.
  7. Plaats de afgekoelde cake opnieuw in de springvorm en giet er de koffiebavarois over.
  8. Laat het gebak gedurende 4 u opstijven in de koelkast.

Afwerking

Versier het gebak met de chocoladecallets. U kan er ook cacaopoeder over strooien.

Dranksuggestie

Graindor Moka Bittere, geprononceerde koffie met een vol en krachtig aroma.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 363 cal
Vetten 22,6 g
Koolhydraten 29,3 g
Eiwitten 7 g

Bron : Colruyt