Ingrediënten voor 6 personen
Voor het deeg
- 200 g Bretoense boterkoekjes
- 50 g boter
- 3 eetl. rietsuiker
- 3 eetl. hazelnoten
- Voor de limoencrème
- 500 g halfvolle verse kaas
- 1 limoen
- 6 eetl. room
- 3 eieren
- 1 eierdooier
- 3,5 eetl. bloem
- 5 eetl. rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Voorbereiding
10 min.
- Strijk een springvorm (Ø20 cm) in met boter.
- Laat de boter smelten. Plet de koekjes grof (doe ze in een plastic zak en ga er met de deegrol over). Hak de hazelnoten grof.
- Rasp de schil van de limoen en pers ½ limoen.
Bereidingswijze
5 min. + 1 u in de oven
- Meng de gesmolten boter onder de geplette koekjes, de rietsuiker en de hazelnoten. Verdeel de mengeling op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
- Klop de verse kaas goed op en voeg de suiker, de vanillesuiker, de bloem, de geraspte limoenschil en het limoensap toe. Voeg er de eieren een voor een bij. Meng er ook de eidooier en 6 eetl. room onder.
- Giet de limoenkaas in de springvorm en laat eerst 15 min. bakken op 220 °C, dan 45 min. op 160 °C. Kleurt de taart te bruin, dek ze dan af met aluminiumfolie.
- Laat de taart volledig afkoelen. Maak ze voorzichtig los van de springvorm en zet ze gedurende minstens 2 u in de koelkast.
Afwerking
Versier de taart naar wens met vers fruit of bloemsuiker.