Dessert

Bevat Alcohol

Semifreddo van chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

Semifreddo van chocolade, recept van Colruyt
  • 5 dl room
  • 4 eieren
  • 150 g gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 150 g suiker
  • 3 eetl.bloemsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 3 eetl. cognac

Voorbereiding

  1. Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Klop de eiwitten stijf (u moet de kom kunnen omdraaien, zonder dat ze eruit glijden).
  2. Hak de pistachenoten grof.

Bereidingswijze   15 min., de dag voordien

  1. Meng de suiker met de eidooiers tot een glad wit mengsel. Roer er het cacaopoeder onder.
  2. Breng 2 dl room aan de kook in een steelpannetje en giet over het cacaomengsel. Roer goed.
  3. Doe er de cognac bij en laat afkoelen.
  4. Klop de resterende room samen met de bloemsuiker tot een stevig mengsel. Roer er het cacaomengsel onder en voeg voorzichtig de eiwitten toe.
  5. Roer er de grofgehakte pistachenoten onder. Giet alles in een vorm en dek af met huishoudfolie. Zet 24 u in de diepvriezer.

Afwerking

Laat 5 min. op kamertemperatuur komen. Snij de semifreddo in sneetjes en serveer.

Tip Varianten

  • Vervang het cacaopoeder door een zakje frambozencoulis (diepvries, Ringis).
  • Vervang het cacaopoeder en de pistachenoten door 150 g gekonfijt fruit. Snij dikke stukken fruit fijner en voeg toe in stap 5.
  • Vervang het cacaopoeder en de pistachenoten door een rijpe mango die u vooraf pureert. Voeg toe in stap 5.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 855 cal
Vetten 61,3 g
Koolhydraten 51,6 g
Eiwitten 19,2 g

Bron : Colruyt