Dessert

Fruit / Gebak / zuivel

Meringuetaartjes met versekaascrème en fruit

Ingrediënten voor 12 stuks

Meringuetaartjes met versekaascrème en fruit, recept van Colruyt
  • 2 schijfjes ananas
  • 1 kiwi
  • 125 g frambozen
  • 1 plantje munt
  • 150 g verse kaas
  • 1 dl room
  • 2 eiwitten
  • 100 g bloemsuiker
  • 75 g fijne suiker

Voorbereiding   10 min.

  1. Snij de ananas en de kiwi in kleine stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 100 °C.

Bereidingswijze   15 min. + 1 u in de oven

  1. Klop de eiwitten stijf.
  2. Voeg de fijne suiker toe en klop ± 6 min. tot een gladde massa.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep het stijfgeklopte eiwit in een spuitzak en maak 12 rondjes van 3 à 4 cm doorsnede op de bakplaat. Spuit op het eerste rondje nog een tweede. Zet 1 u. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Klop de room stijf en voeg al kloppend de bloemsuiker toe. Meng de verse kaas onder de slagroom.
  5. Bestrijk de meringues met de slagroom en beleg ze met het fruit. Werk af met wat muntblaadjes.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 119 cal
Vetten 4,5 g
Koolhydraten 17,6 g
Eiwitten 2 g

Bron : Colruyt