Dessert

Fruit / zuivel / ijs

Vanillepudding met yoghurtijs en frambozenroom

Ingrediënten voor 6 glazen

Vanillepudding met yoghurtijs en frambozenroom, recept van Colruyt
  • 6 bollen yoghurtijs
  • 150 g blauwe bessen
  • 125 g frambozen
  • 5 dl halfvolle melk
  • 2,5 dl room (min. 40 % V.G.)
  • 1 zakje vanillepudding
  • 75 g bloemsuiker

Voorbereiding   10 min.

  1. Los het puddingpoeder samen met de bloemsuiker op in 1,5 dl melk.
  2. Breng de rest van de melk aan de kook in een steelpannetje en roer er het puddingmengsel onder. Roer tot een gebonden crème. Haal van het vuur, dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.
  3. Klop de room half stijf op.
  4. Mix de frambozen (zet 4 frambozen opzij voor de afwerking).
  5. Meng de gemixte frambozen onder de helft van de slagroom. Meng de rest van de slagroom onder de afgekoelde pudding.

Bereidingswijze   10 min.

  1. Verdeel de pudding over 6 glazen. Verdeel er de helft van de blauwe bessen over.
  2. Lepel in elk glas een bolletje yoghurtijs. Werk af met 1 eetl. frambozenroom.

Afwerking

Leg in elk glas nog 1 framboos en werk af met de rest van de blauwe bessen.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 365 cal
Vetten 20,4 g
Verzadigde vetzuren 14,4 g
Koolhydraten 38,7 g
Suikers 30,1 g
Vezels 2,6 g
Eiwitten 5,1 g
Zout 0,2 g

Bron : Colruyt