Dessert

Fruit / Gebak / zuivel

Gevulde kerstcake met bosvruchten

Ingrediënten voor 6 personen

Gevulde kerstcake met bosvruchten, recept van Colruyt
  • 300 g bosvruchten: frambozen, blauwe bessen of andere
  • 100 g verse roomkaas
  • 150 g boter (op kamertemperatuur) + 1 koffielepel
  • 50 g ongezouten melkerijboter
  • 4 eieren
  • 200 g pure chocoladecallets
  • 250 g bloemsuiker
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 150 g suiker
  • 2 eetl. zilverparels voor cupcakes
  • 1 snuifje zout

Bereidingswijze   25 min. + ± 50 min. in de oven + afkoelen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
  3. Mix 150 g zachte boter met de suiker tot een homogene massa.
  4. Voeg de eieren een per een toe en mix tot een gladde massa.
  5. Roer de gesmolten chocolade onder het beslag.
  6. Zeef de bloem en spatel met een houten lepel en samen met een snuifje zout onder het beslag.
  7. Vet een ronde cakevorm in met 1 koffiel. boter (Ø ± 25 cm) en giet er het beslag in. Zet ± 50 min. in de voor-verwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Neem uit de oven en laat 15 min. rusten in de vorm. Neem daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  8. Mix intussen 50 g zachte melkerij-boter met de bloemsuiker tot een gladde zachte massa.
  9. Voeg de verse kaas toe en roer hem met een houten lepel onder de botermengeling tot een vaste massa.

Afwerking

Snij de afgekoelde cake horizontaal doormidden en bedek de onderste helft met 1/2 van de kaasmengeling en een beetje diepgevroren bosvruchten. Doe er de bovenste helft opnieuw op en besmeer de bovenkant met de rest van de kaas en de bosvruchten. Werk af met de zilverparels.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 535 cal
Vetten 27,8 g
Koolhydraten 65 g
Eiwitten 5,9 g

Bron : Colruyt