Dessert

Gebak / zuivel

Citroencake met maanzaad en creamy topping

Ingrediënten voor 8 sneetjes

Citroencake met maanzaad en creamy topping, recept van Colruyt
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 2 eieren
  • 180 g boter (op kamertemperatuur) + 1 eetl.
  • 150 g verse roomkaas
  • 100 g griekse yoghurt
  • 30 g maanzaad
  • 200 g speltbloem
  • 180 g fijne rietsuiker
  • 40 g bloemsuiker
  • 1 zakje bakpoeder

Bereidingswijze   20 min. + 50 à 60 min. in de oven + afkoelen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.
  3. Doe 180 g boter en de rietsuiker in een mengkom en klop met de kloppers van de mixer tot een romige massa.
  4. Klop er de eieren een voor een onder. Klop er daarna de speltbloem en het bakpoeder onder.
  5. Voeg de Griekse yoghurt, het maanzaad, de citroenzeste en de helft van het citroensap toe. Mix goed onder elkaar zodat de maanzaadjes mooi verdeeld zijn.
  6. Vet een cakevorm in met 1 eetl. boter en giet er het deeg in. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  8. Meng de roomkaas met de bloemsuiker en de rest van het citroensap. Besmeer er de afgekoelde cake mee.

Tip

Serveert u de cake niet meteen? Wacht dan met smeren tot le moment suprême. Bewaar de topping intussen in de koelkast en de cake op kamertemperatuur.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 480 cal
Vetten 29 g
Verzadigde vetzuren 17,6 g
Koolhydraten 47,1 g
Suikers 29 g
Vezels 0,9 g
Eiwitten 7,2 g
Zout 0,9 g

Bron : Colruyt