Ingrediënten voor 8 sneetjes
- 1 onbehandelde citroen (bio)
- 2 eieren
- 180 g boter (op kamertemperatuur) + 1 eetl.
- 150 g verse roomkaas
- 100 g griekse yoghurt
- 30 g maanzaad
- 200 g speltbloem
- 180 g fijne rietsuiker
- 40 g bloemsuiker
- 1 zakje bakpoeder
Bereidingswijze
20 min. + 50 à 60 min. in de oven + afkoelen
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.
- Doe 180 g boter en de rietsuiker in een mengkom en klop met de kloppers van de mixer tot een romige massa.
- Klop er de eieren een voor een onder. Klop er daarna de speltbloem en het bakpoeder onder.
- Voeg de Griekse yoghurt, het maanzaad, de citroenzeste en de helft van het citroensap toe. Mix goed onder elkaar zodat de maanzaadjes mooi verdeeld zijn.
- Vet een cakevorm in met 1 eetl. boter en giet er het deeg in. Zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
- Meng de roomkaas met de bloemsuiker en de rest van het citroensap. Besmeer er de afgekoelde cake mee.
Tip
Serveert u de cake niet meteen? Wacht dan met smeren tot le moment suprême. Bewaar de topping intussen in de koelkast en de cake op kamertemperatuur.