Ingrediënten voor 8 stuks
- 125 g blauwe bessen
- 300 g verse roomkaas
- 45 g boter
- 3 eetl. zure room
- 2 dl room (min. 30 % V.G.)
- 1 ei
- 1 eierdooier
- 8 petit-beurre koekjes
- 90 g suiker
- 1 eetl. bloem
- 1 eetl. bloemsuiker
- 1 koffiel. vanillearoma
Voorbereiding
15 min. + 10 min. in de koelkast
- Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol over rolt).
- Smelt de boter op een zacht vuur en meng er de verkruimelde koekjes onder.
- Doe 8 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en schep telkens 2 eetl. van het koekjesmengsel op de bodem. Druk goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet 10 min. in de koelkast.
Bereidingswijze
35 min. + 30 min. afkoelen + minstens 1 u. in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de verse kaas met de suiker, het vanillearoma, het ei en de eidooier, de zure room en de bloem.
- Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de koekjesbodem. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de bakvorm. Haal de cupcakes daarna uit de bakvorm en laat minstens 1 u. en bij voorkeur een hele nacht in de koelkast opstijven.
- Klop de room samen met de bloemsuiker op. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de cheesecupcakes. Werk af met de bosbessen.
Tip
U kan voor de koekjesbodem ook speculaas gebruiken.
Vervang de bosbessen door aardbeien, frambozen of een mengeling van rood fruit.