Dessert

Fruit / gebak / zuivel

Cheesecupcakes met bosbessen

Ingrediënten voor 8 stuks

Cheesecupcakes met bosbessen, recept van Colruyt
  • 125 g blauwe bessen
  • 300 g verse roomkaas
  • 45 g boter
  • 3 eetl. zure room
  • 2 dl room (min. 30 % V.G.)
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 8 petit-beurre koekjes
  • 90 g suiker
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. bloemsuiker
  • 1 koffiel. vanillearoma

Voorbereiding   15 min. + 10 min. in de koelkast

  1. Verkruimel de koekjes heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol over rolt).
  2. Smelt de boter op een zacht vuur en meng er de verkruimelde koekjes onder.
  3. Doe 8 papieren vormpjes in een muffinbakvorm en schep telkens 2 eetl. van het koekjesmengsel op de bodem. Druk goed aan met de bolle kant van de lepel. Zet 10 min. in de koelkast.

Bereidingswijze   35 min. + 30 min. afkoelen + minstens 1 u. in de koelkast

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de verse kaas met de suiker, het vanillearoma, het ei en de eidooier, de zure room en de bloem.
  3. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de koekjesbodem. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen in de bakvorm. Haal de cupcakes daarna uit de bakvorm en laat minstens 1 u. en bij voorkeur een hele nacht in de koelkast opstijven.
  5. Klop de room samen met de bloemsuiker op. Lepel in een spuitzak en spuit torentjes op de cheesecupcakes. Werk af met de bosbessen.

Tip

U kan voor de koekjesbodem ook speculaas gebruiken.

Vervang de bosbessen door aardbeien, frambozen of een mengeling van rood fruit.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 362 cal
Vetten 27,4 g
Koolhydraten 22,6 g
Eiwitten 5,2 g

Bron : Colruyt