Ingrediënten voor 4 porties
- 50 cl sojamelk
- 100 g pure chocolade met minimum 70 % chocolade
- 2 g agar-agar in poedervorm
- 200 g (diepgevroren) wilde bosbessen
Bereidingswijze
10 min.
- Haal de bosbessen uit de diepvriezer en leg ze op een groot plat bord.
- Verwarm de sojamelk op een matig vuur. Breek de chocolade in stukken.
- Als de sojamelk heel warm is, haal je de pot van het vuur en doe je er de chocolade bij.
- Dek af en laat 8 minuten smelten. Daarna roer je de bereiding om de chocolade goed te mengen.
- Zet de pot terug op het vuur en breng aan de kook. Voeg de agar-agar toe en laat nog 2 minuten koken terwijl je roert.
- Giet de pannacotta in vier vormen.
- Laat afkoelen op kamertemperatuur, bedek met folie en zet 1 uur in de koelkast of totdat je het opdient.
- Ontvorm de pannacotta's op een bord en verdeel de bosbessen erover.
Tip
Voor een ideale gelatineertextuur van agar-agar moet je telkens 50 cl vloeistof rekenen voor 2 g agar-agar.