Voorgerechten

Fruit / Zuivel

Chocolade- en kastanjeparfait met whisky

Ingrediënten voor 8 porties

Chocolade- en kastanjeparfait met whisky, recept van Delhaize
  • 125 g boter
  • 2 eetl. cacaopoeder
  • 400 g gesuikerde kastanjecrème
  • 250 g pure chocolade
  • 5 cl whisky
  • enkele rode vruchten voor de afwerking

Bereidingswijze   minder dan 30 min.

  1. Breek de chocolade in stukjes en laat ze smelten in de microgolfoven of au bain-marie.
  2. Neem de chocolade van het vuur, roer er de zachte boter zorgvuldig onder. Voeg de kastanjecrème en de whisky toe, meng goed.
  3. Giet de bereiding in een siliconenbakvorm (in stervorm indien mogelijk) en laat 4 uur in de diepvriezer opstijven.
  4. Ontvorm op een serveerschaal en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten. Bestrooi met cacaopoeder en werk af met rode vruchten. Serveer koel, maar niet bevroren.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize