Ingrediënten voor 4 porties
- 200 g frambozen
- 175 g lang vingers (boudoir)
- 125 g mascarpone
- 12, cl room
- 1 ei
- 10 cl nectar van frambozen
- 50 g griessuiker
- ½ koffiel. amandelaroma
Bereidingswijze
20 min. (+ 8 uur koeling)
- Klop het eigeel los met de suiker tot een wit mengsel. Voeg de mascarpone en het amandelaroma toe, meng, doe er de opgeklopte room bij. Spatel er dan het heel stijfgeklopte eiwit onder.
- Dompel de helft van de koekjes éé voor één in de frambozennectar, leg ze achtereenvolgens op de bodem van een rechthoekige schotel. Bestrooi met de helft van de frambozen en bedek met de helft van het roommengsel. Herhaal alles, dek af en zet minstens 8 uur in de koelkast.
- Rooster de geschaafde amandelen in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof. Strooi, net voor het serveren, over de tiramisu.
Tip
Je kan ook individuele porties tiramisu rechtstreeks op de borden maken, dek dan de borden af en zet ze in de koelkast.