Voorgerechten

Fruit / Zuivel / Gebak

Krokant nestje met aardbeien

Ingrediënten voor 4 porties

Krokant nestje met aardbeien, recept van Delhaize
  • 1 pak brickvel
  • 250 g aardbeien
  • 100 g mascarpone
  • 1 eierdooier
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 80 g boter
  • amandelolie
  • vanillepoeder
  • verse munt

Bereidingswijze   20 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Laat de boter smelten. Boter 4 individuele ovenschaaltjes in. Snij uit je brickvellen 12 vierkanten die iets groter zijn dan je ovenschoteltjes, en beboter ze aan elke zijde. Leg 3 vierkanten in elk ovenschotel, bedekt met bakpapier en giet daarin bakparels (of droge bonen). Zet 15 min. in de oven. De deegnesten moeten goudbruin gekleurd zijn.
  3. Klop de eierdooier op met de suiker totdat het mengsel wit kleurt. Doe daarbij de mascarpone, 2 druppels amandelolie en ½ koffielepel vanillepoeder. Meng.
  4. Verwijder de blaadjes van de aardbeien en snij ze in schijfjes.
  5. Doe een flinke eetlepel room in elk nest en schik daarop de schijfjes aardbei in een krans. Versier met een muntblaadje.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize