Voorgerechten

Fruit / Zuivel

Abrikozenmousse met kamille

Ingrediënten voor 6 porties

Abrikozenmousse met kamille, recept van Delhaize
  • 10 dl water
  • 40 g bloemsuiker
  • 400 g rijpe abrikozen
  • 2 zakjes kamillethee
  • 100 g magere Griekse yoghurt
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • ½ citroen
  • 2 eiwitten

Bereidingswijze   15 min. (+ afkoelen)

  1. Breng het water aan de kook in een steelpan. Haal van het vuur, voeg de zakjes kamillethee toe en laat volledig afkoelen.
  2. Doe de ontpitte abrikozen in een mixer of blender en voeg de bloemsuiker, het citroensap en de kamille-infusie toe. Mix tot je een dunne puree krijgt.
  3. Meng de abrikozenpuree met de yoghurt. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en verdeel over enkele glaasjes. Laat minstens 1 u rusten in de koelkast vooraleer op te dienen.
  4. Snijd de 'Grootmoeder'-abrikozen in kleine blokjes en meng met de honing. Leg er enkele van op de mousses en dien dan op.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy 113 cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize