Voorgerechten

Fruit / Gebak

Gebak met speculoos en clementines

Ingrediënten voor 8 porties

Gebak met speculoos en clementines, recept van Delhaize
  • 70 g blonde kandijsuiker
  • 200 g geplette speculoos
  • 1 mespunt zout
  • 50 g bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 20 g maïszetmeel
  • 10 cl volle melk
  • 100 g malse boter
  • enkele clementines
  • bloemsuiker

Bereidingswijze   minder dan 30 min.

  1. Meng de malse boter, de blonde kandijsuiker, het maïszetmeel, de volle melk, de eieren, de bloem, het bakpoeder en het zout.
  2. Doe daarbij de geplette speculoos.
  3. Giet het mengsel in een vorm bekleed met bakpapier.
  4. Laat 30 min. bakken in de oven (voorverwarmd op th. 5/6 – 160°C).
  5. Laat afkoelen op een rooster, versier dan met kwartjes clementine zoals op de foto.
  6. Bestrooi met bloemsuiker zoals op de foto.

Tip

Vervang een deel van de suiker door vanillesuiker.

More Services


Bijpassende dranken


Voedingswaarde per 100 g

Energy cal
Koolhydraten g
Eiwitten g
Vetten g

Bron : Delhaize