Hoofdgerecht

Vlees / varkens-runds

Blinde vinken met witloof en noordkrieken

Ingrediënten voor 4 personen

Blinde vinken met witloof en noordkrieken, recept van Colruyt
  • 4 blinde vinken (vogels zonder kop)
  • 6 stronken witloof
  • 1 ui
  • 33 cl Leffe bruin (of ander bruin bier, bv. Grimbergen)
  • 350 g ontpitte noordkrieken (bokaal)
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • peper en zout
  • instantsausbinder

Voorbereiding   5 min.

  1. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in grove stukken.
  2. Snij de ui in halvemaantjes.

Bereidingswijze   50 min.

    De dag voordien
  1. Verhit de olijfolie in een kookpan en kleur de blinde vinken aan alle zijden. Haal het vlees uit de pan, doe er de ui in en stoof glazig.
  2. Voeg het vlees weer toe en kruid met laurier, tijm, peper en zout. Overgiet met het bier en laat 15 min. -afgedekt sudderen.
  3. Voeg het witloof toe. Schep voorzichtig om en laat nog 15 à 20 min. stoven.

  4. De dag zelf
  5. Verwarm het gerecht. Voeg de noordkrieken, hun sap en wat cider-azijn (naar smaak) toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.

Afwerking

Heerlijk met gekookte aardappelen.

Bijpassende drank

  • Monferrato
  • D.O.C. Dolcetto Castello del Poggio
  • Piemonte Italië

  • Vino Nobile di Montepulciano
  • D.O.C.G. Loggia delle Sassaie
  • Toscana Italië

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 487 cal
Koolhydraten 26,3 g
Eiwitten 33 g
Vetten 24,2 g

Bron : Colruyt