Hoofdgerecht

Vis / BBQ

Gegrilde forel met zuiderse olijvenvulling

Ingrediënten voor 4 personen

Gegrilde forel met zuiderse olijvenvulling, recept van Colruyt
  • 4 regenboogforellen (diepvries)
  • 20 ontpitte groene olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes peterselie (vers)
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de strikjessalade:
  • 300 g farfalle
  • 500 g 5 soepgroenten (diepvries)
  • 0.5 blokje tuinkruidenbouillon
  • zout
  • Voor de roomvinaigrette:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • Voor de citroenboter:
  • 100 g boter
  • 0.5 citroen (alleen het sap)
  • 1 eetl. peterselie (vers) (gehakt)
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de forellen ontdooien.
  2. Doe de olijven, het teentje knoflook, de peterselie en 2 eetl. olijfolie in een hoge kom. Mix tot u een fijne, homogene massa bekomt.
  3. Bereid de strikjes in een ruime hoeveelheid lichtgezouten kokend water, gedurende 10 min. Giet af, spoel met koud water, laat uitlekken en afkoelen.
  4. Breng 2 dl water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg de soepgroenten toe en laat gedurende 5 min. goed doorkoken. Laat uitlekken en vang het kookvocht op. Laat afkoelen.
  5. Voor de vinaigrette mengt u de room, de olijfolie en 2 eetl. kookvocht van de groenten. Kruid met peper en zout.
  6. Voeg de groenten bij de pasta en meng er de vinaigrette onder. Laat enkele uren rusten.
  7. Voor de citroenboter mengt u, met een vork, de mals geworden boter, de peterselie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Schep het mengsel op een vel aluminiumfolie en maak zo een boterrolletje, dat u in de koelkast laat opstijven.

Bereidingswijze   15 min., enkele uren vooraf + 20 min.

  1. Spoel de forellen en verwijder de ogen en de vinnen met een scherp, puntig mes. Dep ze droog en vouw ze open. Kruid de binnenzijde met peper en zout. Vul de forellen met de olijvensaus en vouw ze terug dicht. Strijk ze in met 2 eetl. olijfolie.
  2. Bak de gevulde forellen op de grill, gedurende 8 min. aan elke zijde. Gebruik een klemrooster, zo gaat het veel makkelijker.

Afwerking

Versier uw gegrilde forellen met schijfjes citroenboter. Dien op met de strikjessalade.

Bijpassende drank

  • Pinot Gris, Cuvée Réserve,
  • Caves de Bennwihr, A.C. Alsace

  • Las Casas del Toqui,
  • Chardonnay, Chili

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 863 cal
Koolhydraten 59,4 g
Eiwitten 34,3 g
Vetten 54,3 g

Bron : Colruyt