Hoofdgerecht

Vis

Forel met trappistenbier en stoemp met kaas

Ingrediënten voor 4 personen

Forel met trappistenbier en stoemp met kaas, recept van Colruyt
  • 4 regenboogforellen
  • 3 dl Chimay Tripel (trappistenbier)
  • 150 g Chimay (trappistenkaas)
  • 400 g broccoli (vers of diepvries, Ringis)
  • 600 g aardappelen
  • 100 g boter
  • 1 dl melk
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 takjes peterselie (vers)
  • 15 sprietjes bieslook (vers)
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Hak de peterselie en het bieslook fijn.
  2. Snij de broccoli in roosjes.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.
  4. Snij de kaas in heel kleine stukjes.
  5. Laat de forellen oppervlakkig ontdooien (5 min. in de microgolfoven op de ontdooistand). Spoel ze onder stromend water. Snij de vinnen af en haal de ogen uit met een puntig mes.

Bereidingswijze   25 min.

  1. Leg de forellen in een ovenschaal en giet er het bier over. Voeg een laurierblad toe. Laat 35 à 45 min. gaar worden in een voorverwarmde oven op 200 °C. Draai de vissen na een kwartiertje om.
  2. Maak ondertussen de broccolipuree. Doe 2 L water met het blokje groentebouillon in een kookpan. Voeg de aardappelen en broccoli toe en laat 15 min. koken. Giet af en voeg 50 g boter en de melk toe. Plet tot een grove 'stoemp'. Meng er de kaas onder. Hou wel wat kaas opzij voor de afwerking. Kruid met peper en zout en verdeel de puree in torentjes op een ingevette bakplaat. Bestrooi elk torentje puree met wat kaas. Laat de stoemptorentjes gedurende 15 min. lichtjes kleuren in de oven bij de vis.
  3. Laat de resterende boter smelten in een pannetje. Voeg de peterselie en het bieslook toe en kruid met peper en zout.

Afwerking

Dien de forel op met wat botersaus en een stoemptorentje.

Tip

  • U kan de stoemptorentjes de dag voordien al klaarmaken.
  • Voor een feestelijke afwerking: rooster 2 eetl. amandelschilfers in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof toe te voegen. Strooi de geroosterde amandelschilfers over de forel.
  • U kan de broccoli vervangen door bijvoorbeeld groene bloemkool, prei, wortelen of spruiten.

Bijpassende drank

  • Chimay Tripel

Blond trappistenbier met heerlijke neus van verse hop en gist. Volle en ronde smaak, droog en hoppig, met een bittertje in de afdronk. Alcoholgehalte 8 %.


  • Sauvignon de Touraine
  • Hilaire Rondeau, A.C. Touraine

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 621 cal
Koolhydraten 29,6 g
Eiwitten 37,7 g
Vetten 34,9 g

Bron : Colruyt