Ingrediënten voor 4 personen
- 4 regenboogforellen
- 1 kop bladspinazie
- 0.5 kop tomatenblokjes
- 400 ml visfond
- 100 g kappertjes
- 3 eetl. mosterd
- 2 dl lichte room
- 3 eetl. boter
- 3 eetl. bloem
- peper en zout
- instantsausbinder
Voorbereiding
- Laat de forellen voldoende ontdooien zodat u ze kan openen.
- Haal de ogen uit met een puntig mes en spoel de forellen onder koud stromend water. Dep goed droog, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.
- Leg de forellen open, bestrijk ze met mosterd en vul met de diep- gevroren spinazie. Vouw opnieuw dicht en haal door de bloem.
Bereidingswijze
15 min.
- Verhit 3 eetl. boter in een braadpan en bak de forellen op een matig vuur gedurende ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
- Verwarm ondertussen in een kleine kookpan de visfond en laat tot de helft inkoken. Giet er de room bij en laat nog 3 min. inkoken.
- Voeg de uitgelekte kappertjes toe aan de saus en bind lichtjes met instantsausbinder.
- Werk de saus af met diepgevroren tomatenblokjes en laat nog even doorwarmen.
Afwerking
Schik de forellen op de borden en lepel er wat saus rond. Geef er fijne pasta bij (tagliatelle, fettuccine of linguine).
Bijpassende drank
- Monte Palma Verdejo
- D.O. Rueda Spanje
Verfrissende en bijzonder expressieve witte wijn van de plaatselijke verdejodruif. Die geeft de wijn zijn aroma's van vers wit fruit (pas geplukte appeltjes) en een sappige, aangenaam frisse smaak.
- Blygedacht
- Sauvignon Blanc Zuid-Afrika
Een aangename, zachte droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Hij heeft een frisse en florale neus die typisch is voor de sauvignondruif. De smaak is fijn en aromatisch.