Ingrediënten voor 4 personen
- 4 Atlantische zalmsteaks (diepvries)
- 500 g broccolimix
- 2 eetl. gerookte spekblokjes
- 1 dl droge witte wijn
- 1.5 dl kippenbouillon (¼ blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
- 1 eetl. boter
- 1 koffiel. mosterd op traditionele wijze
- instantsausbinder
- peper en zout
Bereidingswijze
25 min.
- Smelt 1 eetl. boter in een brede en ruime kookpan. Doe er de diepgevroren broccolimix in en laat al roerend 2 à 3 min. stoven.
- Voeg 2 eetl. gerookte spekblokjes toe. Leg er de diepgevroren zalmsteaks bovenop en kruid met peper en zout.
- Giet er 1 dl droge witte wijn over en laat op een zacht vuur ± 20 min. garen. Tussenin de zalmsteaks eens omdraaien.
- Haal de zalmsteaks uit de pan. Schep ook de groentemengeling en de spekblokjes eruit, schik rond de vis en hou warm.
- Giet 1,5 dl kippenbouillon bij het kookvocht. Voeg 1 koffiel. mosterd toe en laat gedurende 2 min. koken. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
Geef er de saus apart bij en serveer met rijst of hertoginnenaardappeltjes.
Tip
Broccolimix
Een kleurrijke mengeling van bloemkool- en broccoliroosjes en wortelschijfjes. Smakelijk als bijgerecht of om te verwerken in soepen.
Bijpassende drank
- Gewürztraminer Cuvée Réserve
- Caves de Bennwihr A.C. Alsace
- Michel Torino Torrontés
- Cafayate Argentinië