Hoofdgerecht

Vis / BBQ

Tongrolletjes met zalm en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

Tongrolletjes met zalm en spinazie, recept van Colruyt
  • 8 hondstongrolletjes
  • 8 sneden gerookte zalmfilets
  • 1 kop bladspinazie
  • 8 eetl. boter
  • 1 dl room
  • peper en zout

Bereidingswijze   30 min.

  1. Leg voor elke papillot 2 vellen aluminiumfolie over elkaar en smeer de folie rijkelijk in met boter.
  2. Leg in elk pakje wat diepgevroren spinazie en daarop 2 diepgevroren tongrolletjes. Kruid de vis met peper en zout. Leg rond elk tongrolletje een sneetje gerookte zalm. Voeg per pakje 1 eetl. boter toe en maak de papillotten zorgvuldig dicht (goed ruim, zodat de vis gelijkmatig gaar wordt).
  3. Bak de tongrolletjes ± 30 min. op de warme grill. Neem dan de pakjes van het vuur en maak ze zorgvuldig open. Giet in elke pakje 2 eetl. room. Ga na of de saus voldoende gekruid is en vouw de papillotten terug dicht. Laat nog een 5-tal min. bakken, zodat de saus kan indikken.

Afwerking

Dien op met rijst of stokbrood.

Bijpassende drank

  • La Tuilerie,
  • A.C. Pouilly-Fumé

Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn met delicaat rokerig boeket van de sauvignondruif.


  • Cordillera
  • Sauvignon Blanc - Chili
  • Partybox 3 L

Mooie droge witte wijn van de sauvignondruif. De geuren van citrusfruit, appel en appelbloesem zorgen voor een aangenaam frisse tint. Die aroma's komen terug in de levendige, bijna krokante smaak.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 542 cal
Koolhydraten 1,4 g
Eiwitten 37,4 g
Vetten 43 g

Bron : Colruyt