Ingrediënten voor 4 personen
- 6 sneetjes chorizo
- 4 staartvisfilets
- 250 g erwten
- 500 g trostomaten
- 800 g aardappelen
- 1 dl halfvolle melk
- 1 eetl. olijfolie met peper en look (Aglio e Peperoncino)
- ½ blokje vetarme kippenbouillon
- ½ koffiel. tijm (gedroogd)
- nootmuskaat
- grof zeezout (molen)
- peper en zout
Voorbereiding
minder dan 30 min.
- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Maak met een mesje 3 inkepingen in de breedte in elk stuk vis. Snij de sneetjes chorizo in 2, rol de halve sneetjes op en stop ze in de inkepingen.
Bereidingswijze
35 min.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg elk stuk vis op een vel bakpapier. Kruid met tijm, peper en zeezout en verdeel er de trostomaten (met de takjes) over. Besprenkel met de olijfolie. Vouw de pakketjes dicht en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte van de vis).
- Breng intussen 1 L water samen met het bouillonblokje aan de kook en kook de aardappelen 20 à 25 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Pureer de aardappelen met de melk en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Kook de diepgevroren erwten 1 à 2 min. in het kookvocht van de aardappelen. Giet af en meng voorzichtig onder de aardappelen.
Afwerking
Verdeel de papillotten over de borden en geef er de puree apart bij.
Bijpassende drank
- Château Petit Roubié
- Picpoul de Pinet
- A.O.P. Coteaux du Languedoc
- Château du Bois de la Garde
- A.O.P. Côtes du Rhône