Hoofdgerecht

Vis / Stoofpotje

Visragout met saffraan

Ingrediënten voor 4 personen

Visragout met saffraan, recept van Colruyt
  • 800 g schelvisfilets
  • 5 tomaten
  • 3 stengels witte selder
  • 1 rode paprika
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 340 g maïs (blik)
  • 1 dl visbouillon (1 visbouillonblokje opgelost in 1 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 takjes peterselie (vers)
  • 1 blaadje laurier
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 capsule saffraan
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in gelijke stukken.
  2. Snipper de verse peterselie fijn.
  3. Snij de tomaten in blokjes. (U kan ze eerst pellen indien u dat wenst. Dompel ze 10 sec. in heet water, dan gaan het pellen makkelijker.)
  4. Verwijder de pitten en de zaadlijsten van de paprika. Snij daarna, samen met de selder in reepjes.
  5. Snipper het knoflook fijn.
  6. Laat de maïs uitlekken.
  7. Pers het sap uit de citroen.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het look 30 sec. Voeg de paprika- en selderreepjes toe en roerbak 2 min.
  2. Voeg de blokjes tomaat toe samen met de laurier, de tijm, saffraan en de visbouillon. Laat 5 min. koken met deksel.
  3. Voeg de diepgevroren stukken vis en maïs toe en laat ± 10 à 15 min. gaar worden met deksel (de kooktijd is afhankelijk van de dikte en grootte van de stukken vis). Kruid met peper en zout en breng op smaak met citroensap.

Afwerking

Serveer de ragout in diepe borden of kommetjes. Strooi er wat verse peterselie over en dien op met lookbroodjes.

Tip

Voor deze visragout kan u de resterende vis uit uw diepvries gebruiken: wokvis (diepvries, Kelvin), vispakket (diepvries, Kelvin), pangasius, heilbot, Kaapse heek, zeewolf, wijting, zalm … Dikkere en grotere stukken vis zoals zalm, kabeljauw, tonijn, lotte … kan u best eerst gedeeltelijk laten ontdooien zodat ze zeker gaar zijn.

Lookbroodjes

Snij een stokbrood of ciabatta in sneetjes van 2 cm die u besmeert met lookboter (versmarkt). Laat de broodjes even kleuren onder een hete grill.

Bijpassende drank

  • Bourgogne Aligoté A.C.
  • Cave des Hautes Côtes

Lekkere droge witte bourgogne van de aligotédruif. De wijn is aangenaam fris en fruitig.


  • Casa Mayor
  • Chardonnay Old Vines Chili

De wijn heeft een elegant boeket van citrusgeuren en tropisch fruit. De smaak is evenwichtig, vol en fris, en heeft een lange afdronk.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 304 cal
Koolhydraten 15,6 g
Eiwitten 41,2g
Vetten 7,6 g

Bron : Colruyt