Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g koolvishaasje
- 12 gepelde en geblancheerde garnaalstaarten 'scampi'
- 5 preiwitten
- 5 cm gember
- 3 takjes koriander (vers)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 3.5 dl melk
- 2 eetl. boter
- 30 g vloeiende bloem
- 165 ml kokosmelk
- 2 dl droge witte wijn
- 4 eetl. olijfolie
- ½ koffiel. komijnzaadjes
- ½ koffiel. kurkuma
- peper en zout
Voorbereiding
ontdooitijd + 15 min.
- Laat de koolvishaasjes en de scampi’s oppervlakkig ontdooien.
- Snij de preiwitten eerst in de lengte doormidden en daarna in stukken van ± 5 cm.
- Snij de ui in 4.
- Snipper de knoflookteentjes fijn.
- Snij de gember in 2.
- Rits de blaadjes van de takjes koriander.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereidingswijze
20 min. + 20 min. in de oven
- Breng de melk samen met de kokosmelk, het fijngesnipperde knoflook, de stukken ui, de gember, de komijn en de kurkuma al roerend aan de kook.
- Snij intussen de koolvis in stukjes van 5 cm. Leg de stukjes 2 min. in de kokende melk. Haal ze eruit. Giet de melk door een zeef in een steelpannetje.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de prei ± 8 min. beetgaar.
- Leg de stukken prei in een ovenschaal en leg er de vis en de scampi’s op.
- Smelt de boter in een pan en roer er de bloem onder. Laat drogen op het vuur. Giet er de hete melk bij en klop goed. Voeg de witte wijn toe en klop verder. Laat goed doorkoken tot u een mooie gladde saus hebt. Kruid met peper en zout.
- Giet de saus over de vis en de scampi’s. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Verdeel de visschotel over kommetjes, bestrooi met de korianderblaadjes en serveer met aardappelpuree.
Tip
Voor een lekker knapperig korstje strooit u wat geraspte kaas over de visschotel. Laat gratineren in de oven.
Bijpassende drank
- Hardys ‘Stamp of Australia’
- Chardonnay-Semillon Australië
- Château Le Sablou
- A.O.P. Bergerac