Hoofdgerecht

Vis / Schaal- en schelpdieren / Pasta

Witlooflinguine met tong en garnaaltjes

Ingrediënten voor 4 personen

Witlooflinguine met tong en garnaaltjes, recept van Colruyt
  • 500 g linguine
  • 10 hondstongfilets
  • 120 g noordzeegarnalen
  • 4 stronken witloof
  • 1 citroen (alleen het sap)
  • 2 dl lichte room
  • ½ blokje visbouillon
  • 4 eetl. boter
  • 2 eetl. bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Snij het witloof in de lengte in fijne reepjes en sprenkel er het citroensap over om verkleuren te voorkomen.
  2. Laat de diepgevroren tongfilets oppervlakkig ontdooien. Snij ze in de lengte middendoor, dep goed droog en wentel ze door de bloem.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Breng een ruime pan lichtgezouten water aan de kook. Doe er de witloofreepjes en de linguine in en laat goed doorkoken gedurende 9 min. Giet af en laat uitlekken.
  2. Bereid de saus: laat de room gedurende 3 min. goed inkoken met het halve bouillonblokje.
  3. Bak ook de vis: verhit 3 eetl. boter in een ruime braadpan en leg er de tongreepjes in. Bak ze 2 min. aan elke kant en kruid ze met nootmuskaat, peper en zout. Schep ze voorzichtig uit de pan en hou warm.
  4. Smelt in dezelfde pan 1 eetl. boter en doe er de diepgevroren garnalen in. Verwarm ze al roerend zo kort mogelijk.

Afwerking

Schep de linguine met witloof door de saus. Schep ze op de borden en versier met de vis en de garnalen. Dien onmiddellijk op.

Bijpassende drank

  • Manoir du Fort
  • A.C. Sancerre

Droge witte loirewijn met een fruitig boeket en een nerveuze en gecorseerde smaak. Zeer verfrissend.


  • El Coto Blanco
  • DOC Rioja Spanje

Voortreffelijke kwaliteitswijn uit de Rioja, afkomstig van de viuradruif: fruitig, fijn, smaakvol en fris.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 900 cal
Koolhydraten 97,7 g
Eiwitten 65,9 g
Vetten 27,1 g

Bron : Colruyt