Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g tonijnsteak
- 800 g wokgroenten
- 200 g rivierkreeftenvlees
- 1 cm gember
- 2 eetl. rodecurrypasta (bokaal)
- 165 ml kokosmelk
- 2 eetl. rijstolie
- 2 eetl. sesamolie
- peper en zout
Voorbereiding
ontdooitijd + 5 min.
- Laat de tonijn ontdooien en dep goed droog. Snij in 4 gelijke porties.
- Schil de gember en snipper fijn.
- Meng de rodecurrypasta met de kokosmelk.
Bereidingswijze
20 min.
- Verhit de wok en doe er 1 eetl. rijstolie in. Roerbak de diepgevroren wokgroenten
5 à 7 min. Kruid met peper en zout en breng op smaak met de sesamolie. Haal de groenten uit de wok en hou warm.
- Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en bak de fijngesnipperde gember even. Voeg de tonijn toe en bak 3 à 4 min. aan elke kant. Doe de rivierkreeftjes erbij en warm op.
- Meng de kokosmelk met de rodecurrypasta onder de bereiding en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de vis over de borden en lepel er de groentjes naast. Geef er basmati- of Thaise rijst bij (maak er bootjes van met twee lepels).
Bijpassende drank
- Richard Hamilton MRV (Marsanne-Roussanne-Viognier)
- McLaren Vale | Australië
- Terra Vecchia Reserve rosé Merlot-Nielluccio
- I.G.P. de l’Ile de Beauté Corsica