Hoofdgerecht

Vis / Schaal- en schelpdieren / Wok

Tonijn met rivierkreeftjes en oosterse groenten

Ingrediënten voor 4 personen

Tonijn met rivierkreeftjes en oosterse groenten, recept van Colruyt
  • 600 g tonijnsteak
  • 800 g wokgroenten
  • 200 g rivierkreeftenvlees
  • 1 cm gember
  • 2 eetl. rodecurrypasta (bokaal)
  • 165 ml kokosmelk
  • 2 eetl. rijstolie
  • 2 eetl. sesamolie
  • peper en zout

Voorbereiding   ontdooitijd + 5 min.

  1. Laat de tonijn ontdooien en dep goed droog. Snij in 4 gelijke porties.
  2. Schil de gember en snipper fijn.
  3. Meng de rodecurrypasta met de kokosmelk.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Verhit de wok en doe er 1 eetl. rijstolie in. Roerbak de diepgevroren wokgroenten 5 à 7 min. Kruid met peper en zout en breng op smaak met de sesamolie. Haal de groenten uit de wok en hou warm.
  2. Verhit 1 eetl. rijstolie in dezelfde wok en bak de fijngesnipperde gember even. Voeg de tonijn toe en bak 3 à 4 min. aan elke kant. Doe de rivierkreeftjes erbij en warm op.
  3. Meng de kokosmelk met de rodecurrypasta onder de bereiding en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de vis over de borden en lepel er de groentjes naast. Geef er basmati- of Thaise rijst bij (maak er bootjes van met twee lepels).

Bijpassende drank

  • Richard Hamilton MRV (Marsanne-Roussanne-Viognier)
  • McLaren Vale | Australië

  • Terra Vecchia Reserve rosé Merlot-Nielluccio
  • I.G.P. de l’Ile de Beauté Corsica

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 437 cal
Koolhydraten 18,4 g
Eiwitten 55,6 g
Vetten 13,4 g

Bron : Colruyt