Hoofdgerecht

Vlees / Runds

Chateaubriand met een geitenkaassausje

Ingrediënten voor 4 personen

Chateaubriand met een geitenkaassausje, recept van Colruyt
  • 4 biefstukken chateaubriand (beenhouwerij)
  • 200 g erwten (diepvries)
  • 600 g wortelen
  • 25 blaadjes basilicum (vers)
  • 700 g aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 100 g verse geitenkaas
  • 2 dl groentebouillon (½ blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 2 dl vleesbouillon (½ blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • ½ koffiel. tijm (gedroogd)
  • mixed pepper selection (molen)
  • zout

Voorbereiding   20 min.

  1. Schil de aardappelen en kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Snij daarna in blokjes.
  2. Snij intussen de wortelen in schijfjes.
  3. Snipper de sjalotten fijn.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de wortelschijfjes en diepgevroren erwten toe en kruid met de tijm. Giet er de groentebouillon over. Zet het deksel op de kookpot en laat 10 min. sudderen.
  2. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees 2 min. aan elke kant op een hevig vuur. Kruid met pepermix en zout. Zet het vuur lager en laat nog 2 min. bakken.
  3. Scheur de basilicumblaadjes. Bewaar enkele blaadjes voor de afwerking.
  4. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met de vleesbouillon. Laat er de geitenkaas in smelten, kruid met pepermix en zout en laat 2 min. koken. Roer er daarna de fijngesneden basilicumblaadjes onder.
  5. Bak ondertussen de aardappelblokjes 3 min. goudbruin in de frituurpan op 175 °C.

Afwerking

Verdeel het vlees over de borden, samen met de erwten en wortelen. Lepel wat geitenkaassaus over het vlees en versier met een blaadje basilicum. Geef er de gefrituurde aardappelblokjes bij.

Tip Rundvlees bakken naar smaak

Bak rundvlees zoals biefstuk en tournedos eerst aan elke kant bruin op een hevig vuur en laat daarna op een lager vuur bakken naargelang uw smaak:

  • Saignant: 2 min.
  • A point: 6 à 7 min.
  • Goed doorbakken: 8 à 9 min.
Voor diepvriesvlees

Laat diepgevroren biefstuk chateaubriand oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

Bijpassende drank

  • Hardys Stamp of Australia
  • Shiraz-Cabernet Sauvignon
  • Australië

  • Las Mulas Cabernet
  • Sauvignon Reserve
  • Chili

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 537 cal
Koolhydraten 42 g
Eiwitten 51 g
Vetten 16 g
Suikers 9,2 g
Vezels 10,2 g

Bron : Colruyt