Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
Bereidingswijze 45 min.
Afwerking
Dien het vispannetje op in het aluminium schaaltje of in een soepbord. Lekker met rijst of krielaardappelen en rouille.
Tip
In dit recept zijn de worteltjes beetgaar. Wil u ze goed gaar, dan kookt u ze vooraf een 3-tal min. in lichtgezouten water.
Rouille
Plet een gekookte aardappel fijn met 2 geperste teentjes knoflook, 1/2 koffiel. paprikapoeder en een capsule saffraan. Meng met een eidooier tot een gladde pasta. Roer er beetje bij beetje 2 dl olijfolie door en kruid met peper, zout en cayennepeper.
Bijpassende drank
Zeer evenwichtige wijn met smaak van rijp wit fruit, kruiden en een vleugje vanille afkomstig van de houtrijping. De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris. Koel serveren is een must.
De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif en bijzonder geliefd in de streek van Friuli (Noordoost-Italië). De druif wordt er vroeger geplukt om de natuurlijke frisheid optimaal in de wijn te houden. Die bezit aroma's van bloemen en exotische fruit, en een elegante en ronde smaak.
Energy | 201 cal |
Koolhydraten | 10,2 g |
Eiwitten | 33,2 g |
Vetten | 2,4 g |
Bron : Colruyt