Hoofdgerecht

Vis / Schaal- en schelpdieren / BBQ

Zuiders vispannetje

Ingrediënten voor 4 personen

Zuiders vispannetje, recept van Colruyt
  • 12 sint-jakobsnoten zonder koraal (diepvries)
  • 8 hondstongrolletjes (diepvries)
  • 2 sinaasappelen
  • 200 g jonge wortelen
  • 4 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl visfond (bokaal)
  • 4 takjes tijm (vers)
  • ¼ potje saffraandraadjes
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de hondstongrolletjes oppervlakkig ontdooien.
  2. Schil met een zeer scherp mes de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij dan de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  3. Meng de visfond met de saffraandraadjes, de geperste knoflook en kruid met peper en zout.
  4. Snij de wortelen in fijne plakjes.
  5. Snipper de lente-uitjes fijn.

Bereidingswijze   45 min.

  1. Verdeel de sinaaspartjes en de fijngesneden wortelen en lente-uitjes over 4 aluminium schaaltjes. Leg er per portie 2 tongrolletjes en 3 diepgevroren sint-jakobsschelpen op.
  2. Verdeel de mengeling van visfond en kruiden over de 4 schaaltjes en werk telkens af met een takje tijm. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en duw de randen goed aan.
  3. Bak gedurende 25 à 30 min. op een matig warme barbecue.

Afwerking

Dien het vispannetje op in het aluminium schaaltje of in een soepbord. Lekker met rijst of krielaardappelen en rouille.

Tip

In dit recept zijn de worteltjes beetgaar. Wil u ze goed gaar, dan kookt u ze vooraf een 3-tal min. in lichtgezouten water.

Rouille

Plet een gekookte aardappel fijn met 2 geperste teentjes knoflook, 1/2 koffiel. paprikapoeder en een capsule saffraan. Meng met een eidooier tot een gladde pasta. Roer er beetje bij beetje 2 dl olijfolie door en kruid met peper, zout en cayennepeper.

Bijpassende drank

  • Argento,
  • Chardonnay, Argentinië

Zeer evenwichtige wijn met smaak van rijp wit fruit, kruiden en een vleugje vanille afkomstig van de houtrijping. De mooie zuren houden de wijn heerlijk fris. Koel serveren is een must.


  • Pinot Grigio Tiepolo
  • D.O.C. Friuli-Grave – Italië

De pinot grigio is de Italiaanse versie van de pinot-grisdruif en bijzonder geliefd in de streek van Friuli (Noordoost-Italië). De druif wordt er vroeger geplukt om de natuurlijke frisheid optimaal in de wijn te houden. Die bezit aroma's van bloemen en exotische fruit, en een elegante en ronde smaak.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 201 cal
Koolhydraten 10,2 g
Eiwitten 33,2 g
Vetten 2,4 g

Bron : Colruyt