Hoofdgerecht

Vis / Schaal- en schelpdieren

Zalmhaasjes in een spinazie-garnalensausje

Ingrediënten voor 4 personen

Zalmhaasjes in een spinazie-garnalensausje, recept van Colruyt
  • 4 atlantische zalmhaasjes
  • 100 g noordzeegarnalen
  • 1 kopje bladspinazie
  • 2 dl lichte room 15% vetgehalte
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • ¼ citroen (alleen het sap)
  • 2 eetl. boter
  • ½ eetl. bloem
  • ½ eetl. boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereidingswijze   25 min.

  1. Smelt 2 eetl. boter in een brede pan. Leg er de (diepgevroren) stukken zalm in en laat even stoven.
  2. Draai de zalm om en giet er de witte wijn over. Besprenkel met wat citroensap en kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat de zalm nog 10 à 15 min. zachtjes gaar smoren.
  3. Haal de vis uit de pan en hou warm.
  4. Zet het vuur hoger en laat het vocht even koken. Voeg de room toe en laat 3 min. inkoken. Indien nodig lichtjes binden met ‘beurre manié’ (½ eetl. bloem gemengd met ½ eetl. boter), die u beetje bij beetje toevoegt.
  5. Voeg de diepgevroren garnalen en de spinazieblaadjes toe. Laat ze warmen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en eventueel wat citroensap.

Afwerking

Lepel wat saus op elk bord en schik er een stuk zalm middenin. Serveer met natuuraardappelen of rijst. Voor een mooi effect maakt u bolletjes rijst met een ijsschep.(1)

Tip

Microgolfoven (700W)

(1) Rijst in de microgolfoven

Breng 2 soepkoppen gezouten water aan de kook (± 5 min. op volle kracht, afhankelijk van het volume). Doe er 1 kop rijst bij en zet gedurende 10 à 12 min. op ¾ kracht in de microgolfoven. Alle water is dan nog niet door de rijst opgenomen. Als u de rijst 10 min. laat rusten, gebeurt dat wel.

Zalmhaasje

‘Zalmhaasje’ staat voor mooie porties zalmfilet, volledig graatloos en zonder vel of vet.

Bijpassende drank

  • La Tuilerie
  • A.C. Pouilly-Fumé

Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn met delicaat rokerig boeket van de sauvignon-druif.


  • Chardonnay - Sauvignon Blanc
  • Hardys Crest - Australië

Rasechte sauvignonwijn met citrusaroma's en volle, ronde smaak.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 580 cal
Koolhydraten 3,7 g
Eiwitten 37,4 g
Vetten 43,5 g

Bron : Colruyt