Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze 25 min.
Afwerking
Lepel wat saus op elk bord en schik er een stuk zalm middenin. Serveer met natuuraardappelen of rijst. Voor een mooi effect maakt u bolletjes rijst met een ijsschep.(1)
Tip
Microgolfoven (700W)
(1) Rijst in de microgolfoven
Breng 2 soepkoppen gezouten water aan de kook (± 5 min. op volle kracht, afhankelijk van het volume). Doe er 1 kop rijst bij en zet gedurende 10 à 12 min. op ¾ kracht in de microgolfoven. Alle water is dan nog niet door de rijst opgenomen. Als u de rijst 10 min. laat rusten, gebeurt dat wel.
Zalmhaasje
‘Zalmhaasje’ staat voor mooie porties zalmfilet, volledig graatloos en zonder vel of vet.
Bijpassende drank
Aangenaam fruitige en harmonieuze loirewijn met delicaat rokerig boeket van de sauvignon-druif.
Rasechte sauvignonwijn met citrusaroma's en volle, ronde smaak.
Energy | 580 cal |
Koolhydraten | 3,7 g |
Eiwitten | 37,4 g |
Vetten | 43,5 g |
Bron : Colruyt