Hoofdgerecht

Vis

Zalmforel op een bedje van oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 personen

Zalmforel op een bedje van oesterzwammen, recept van Colruyt
  • 4 zalmforellen
  • 500 g oesterzwammen
  • 200 g half gedroogde tomaten (versmarkt) + 4 eetl. olie uit de verpakking
  • 6 blaadjes basilicum
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  2. Scheur het basilicum in stukjes.

Bereidingswijze   30 min.

  1. Schik de reepjes oesterzwam in een brede ovenschotel.
  2. Verdeel er de halfgedroogde tomaatjes over.
  3. Schik de stukken diepgevroren zalmforel op de oesterzwammen en tomaatjes, met de velkant naar boven. Overgiet met 4 eetl. olie uit de verpakking van de tomaatjes. Kruid met peper en zout.
  4. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min.
  5. Haal de vis uit de schotel en voeg het basilicum toe aan de oesterzwammen en tomaten.

Afwerking

Geef er een gevulde aardappel of verse pasta bij.

Tip

Dit gerecht is ook lekker op de barbecue. Verdeel de ingrediënten in individuele grillschaaltjes. Plaats op de barbecue en dek de schaaltjes af (of sluit het deksel van uw barbecue).

Bijpassende drank

  • Pinot Blanc Réserve Particulière
  • A.C. Alsace Wolfberger

Heerlijk ronde witte wijn met een droge en elegante smaak en mooie aroma’s van rijp fruit en bloemen.


  • Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve
  • Cave de Viré

Droge en fruitige witte bourgogne met een heerlijke bloemetjesneus. Deze heel aangename wijn komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt van alleen chardonnay.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 482 cal
Koolhydraten 9,8 g
Eiwitten 42,2 g
Vetten 30,7 g

Bron : Colruyt