Hoofdgerecht

Vlees / Runds

Spinazietagliatelle met varkensreepjes en roquefort

Ingrediënten voor 4 personen

Spinazietagliatelle met varkensreepjes en roquefort, recept van Colruyt
  • 500 g tagliatelle met eieren
  • 700 g Ardens gebraad
  • 500 g bladspinazie (diepvries) (los diepgevroren)
  • 150 g tomatenblokjes (diepvries)
  • 1 sjalot
  • 80 g roquefort
  • 2 dl kalfsfond (bokaal)
  • 2 dl room
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. boter
  • instantsausbinder (eventueel)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Snij het Ardens gebraad in sneetjes en vervolgens in reepjes van 1 à 2 cm.
  2. Snipper de sjalot fijn.
  3. Snij de roquefort in blokjes.

Bereidingswijze   ± 30 min.

  1. Verhit de olijfolie in een kookpan, voeg het fijngesnipperde sjalotje toe en laat even stoven. Voeg de diepgevroren bladspinazie toe en laat op een matig vuur verder stoven tot die volledig ontdooid is. Roer geregeld om met een houten lepel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat nog even op het vuur.
  2. Smelt de boter in een braadpan en bak de reepjes varkensgebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper (zout hoeft niet want de roquefort smaakt al voldoende gezouten) en haal uit de pan.
  3. Voeg de kalfsfond toe en maak de braadresten los met een vork. Meng er ¾ van de room onder en laat op een hevig vuur enkele min. inkoken. Voeg de blokjes roquefort en de tomatenblokjes toe en laat op een matig vuur smelten. Laat de saus even doorkoken en bind eventueel met wat instantsausbinder. Meng er de gebakken varkensreepjes onder en laat goed doorkoken. Roer regelmatig om.
  4. Kook intussen de tagliatelle gaar gedurende 6 min. in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  5. Schep de uitgelekte tagliatelle bij de spinazie en giet er de rest van de room over. Meng goed door elkaar met 2 vorken en laat goed doorwarmen.

Afwerking

Schep de tagliatelle met spinazie in diepe borden en geef er de roquefortsaus met varkensreepjes bij.

Bijpassende drank

  • Domaine de Tout-Vent
  • A.C. Côtes du Rhône

Deze pittige en levendige rode wijn is afkomstig van een familiaal domein in de wijngemeente Sorgues (vlakbij Châteauneuf-du-Pape). U ruikt rijp rood fruit, bloemen en zuiderse kruiden. Soepele en tegelijk krachtige smaak die uitloopt in een peperig staartje.


  • Fitou Rocflamboyant
  • A.C. Fitou

Fitou is beslist de beste cru uit de Corbières. Deze heeft op eikenhouten fusten gerijpt: hij is donker, vol, krachtig en geurig.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 997 cal
Koolhydraten 90,6 g
Eiwitten 66,1 g
Vetten 40,8 g

Bron : Colruyt