Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g kalfsgehakt
- 4 ronde courgettes
- 2 sjalotten
- 800 g Italiaanse garnituur (blik)
- 50 g geraspte lightkaas
- 1 tl. mosterd
- 1 el. groene peperbolletjes
- nootmuskaat
- peper en zout
- 1 kg. aardappelen
Voorbereiding
- Snipper de sjalotjes fijn en meng onder het kalfsgehakt. Doe er ook de groene peperbolletjes bij. Breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat en eventueel peper en zout.
- Snij een klein hoedje van de courgettes en verwijder voorzichtig het vruchtvlees. Hak het vruchtvlees fijn en meng onder het gehakt.
Bereidingswijze
5 min. + 35 min. in de oven
- Vul de courgettes op met het gehaktmengsel en schik in een vuurvaste schotel. Laat 15 min. bakken in een op 175 °C voorverwarmde oven.
- Omring met de tomatenblokjes en laat nog 15 min. verder bakken. Leng eventueel aan met een scheutje water.
- Strooi de geraspte kaas over de courgettes en laat 5 min. gratineren onder de grill.
Afwerking
Serveer de gevulde courgettes met de tomatenblokjes en gekookte aardappelen.
Bijpassende drank
- Villa Sopita
- D.O.C. Valpolicella Italië
Italiaanse rode wijn uit de streek van Verona (Noord-Italië). Bezit een aangenaam fris en fruitig boeket.
- Montpeyroux Réserve,
- A.C. Coteaux du Languedoc
De wijn is donkerrood en geurt heerlijk naar geconfijt fruit, bloemen en garriguekruiden. De pittige smaak volgt de neus perfect: een explosieve fruitigheid, een mooie kruidigheid en fijne houttoetsen.