Hoofdgerecht

Vlees / Varken

Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier

Ingrediënten voor 4 personen

Varkenshaasje met Ardense hesp in abdijbier, recept van Colruyt
  • 1 varkenshaasje
  • 4 sneden Ardense ham
  • 4 sneden jonge gouda
  • 2 dl Grimbergen tripel (abdijbier)
  • instantsausbinder
  • boter
  • ½ tl. tijm (grdroogd)
  • 1 blaadje laurier
  • peper

Bereidingswijze   ± 20 min.

  1. Snij het varkenshaasje in 4 stukken.
  2. Bak ze in hete boter aan alle zijden goudbruin (± 5 min.).
  3. Haal het vlees uit de pan en maak het braadvocht los met 2 dl Grimbergen Tripel.
  4. Rol de stukken vlees in een snede Ardense hesp (indien nodig vastprikken met cocktailprikkers) en doe ze weer in de pan.
  5. Kruid met tijm, laurier en peper (geen zout, de Ardense hesp is al voldoende zout). Zet het deksel op de pan en laat gedurende 10 min. zachtjes sudderen.
  6. Schik het vlees op een schotel, leg er een sneetje jonge goudakaas over en schuif enkele min. onder de grill tot de kaas smelt.
  7. Werk intussen de saus af: laat even koken en bind met instantsausbinder.

Afwerking

Dien op met frietjes en een gemengd slaatje met tomaten.

Tip

U kan de Ardense hesp vervangen door flinterdunne sneetjes gerookt spek. In de plaats van gouda kan u dunne sneetjes gruyère of emmentaler gebruiken.

Voor de liefhebbers: u kan aan de bereiding gestoofde champignons toevoegen.

Bijpassende drank

  • Grimbergen tripel

Honingkleurig abdijbier van hoge gisting, 9% vol. Heeft een geurig parfum en een kruidige smaak. Krachtige en volle afdronk. De tripel hergist in de fles, zodat een licht bezinksel mogelijk is.


  • Coteaux du Tricastin
  • A.C. M. Chapoutier

Deze rode rhônewijn is gemaakt op een milieubewuste, biodynamische wijze. De smaak is fruitig, soepel en kruidig. In de finale ontdekt u een toets pure chocolade.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 399 cal
Koolhydraten 5,3 g
Eiwitten 42,6 g
Vetten 21 g

Bron : Colruyt