Hoofdgerecht

Vlees / Runds-Wokgerecht

Noedels met runderreepjes en Chinese groenten

Ingrediënten voor 4 personen

Noedels met runderreepjes en Chinese groenten, recept van Colruyt
  • 500 g runderreepjes (diepvries)
  • 600 g chinamix (diepvries)
  • 250 g chinese eiermie
  • 5 lente-uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el. oestersaus
  • 2 el. sojasaus
  • 2 dl kippenbouillon
  • 4 el. olijfolie
  • 5 takjes koriander
  • ½ tl. zwarte peper
  • instantsausbinder

Voorbereiding

  1. Pers de teentjes knoflook en meng met het vlees en de oestersaus. Laat 30 min. marineren.
  2. Breng 2 L water aan de kook en leg er de noedels in. Neem de kookpan van het vuur en laat 4 min. rusten. Maak de noedels los met een vork. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Hak de koriander fijn.
  4. Snij de uitjes in stukken.

Bereidingswijze   8 min.

  1. Verhit de olijfolie in een wok en bak er al roerend de diepgevroren Chinese groenten in gedurende 5 min. Overgiet met de sojasaus en de kippenbouillon.
  2. Voeg het vlees toe samen met de marinade en roerbak 2 min.
  3. Bind indien nodig met wat instantsausbinder. Roer er de noedels en de uitjes onder en kruid met zwarte peper.

Afwerking

Bestrooi met de koriander en dien onmiddellijk op.

Tip

U kan ook vers rundvlees gebruiken en het zelf in reepjes snijden. Laat het vlees in dat geval maar 15 min. marineren.

Bijpassende drank

  • Chergui rosé
  • Domaine des Ouled Thaleb
  • Vin Gris uit Marokko

  • Gewürztraminer Cuvée Reserve
  • Caves de Bennwihr
  • A.C. Alsace

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 508 cal
Koolhydraten 60,9 g
Eiwitten 39,7 g
Vetten 13,5 g

Bron : Colruyt