Hoofdgerecht

Vegetarisch /Pasta

Vegetarische pastaschotel

Ingrediënten voor 4 personen

Vegetarische pastaschotel, recept van Colruyt
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g capellini
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 g hele champignons (blik)
  • 300 g artisjokharten (blik)
  • 2 eetl. olijfolie
  • italiaanse kruidenmix
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  2. Snij de paprika middendoor, verwijder de pitten en witte zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  3. Laat de champignons en artisjokharten uitlekken.
  4. Snij de uitgelekte artisjokharten in 6 of 8 naargelang de grootte en bewaar 4 stukken voor de afwerking.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Kook de capellini gaar in een grote hoeveelheid lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de paprikablokjes toe en laat 2 min. bakken.
  3. Roer er de tomatenblokjes, stukjes artisjok en champignons onder. Laat 2 à 3 min. koken en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.

Afwerking

Verdeel de pasta over de borden en lepel er wat saus over. Werk af met de stukjes artisjok.

Bijpassende drank

  • Villa Sopita D.O.C.G.
  • Chianti Italië

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 501 cal
Koolhydraten 89,3 g
Eiwitten 19,3g
Vetten 7 g

Bron : Colruyt