Ingrediënten voor 4 personen
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 g capellini
- 400 g tomatenblokjes
- 400 g hele champignons (blik)
- 300 g artisjokharten (blik)
- 2 eetl. olijfolie
- italiaanse kruidenmix
- peper en zout
Voorbereiding
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de paprika middendoor, verwijder de pitten en witte zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
- Laat de champignons en artisjokharten uitlekken.
- Snij de uitgelekte artisjokharten in 6 of 8 naargelang de grootte en bewaar 4 stukken voor de afwerking.
Bereidingswijze
15 min.
- Kook de capellini gaar in een grote hoeveelheid lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de paprikablokjes toe en laat 2 min. bakken.
- Roer er de tomatenblokjes, stukjes artisjok en champignons onder. Laat 2 à 3 min. koken en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
Afwerking
Verdeel de pasta over de borden en lepel er wat saus over. Werk af met de stukjes artisjok.
Bijpassende drank
- Villa Sopita D.O.C.G.
- Chianti Italië