Hoofdgerecht

Vegetarisch / Ovengerecht

Groenteschotel met tofu

Ingrediënten voor 4 personen

Groenteschotel met tofu, recept van Colruyt
  • 700 g broccolimix (diepvries)
  • 250 g tofoe (blok)
  • 250 g kastanjechampignons
  • ½ lente-uitjes
  • 100 g kerstomaten
  • 150 g verse geitenkaas met bieslook
  • 300 g tomatenvlees met groenten (bokaal)
  • 100 g cashewnoten
  • 40 g geraspte emmentaler
  • 3 eieren
  • 1 dl melk
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • ½ tl. verse tijm
  • ½ tl. paprikapoeder
  • peper en zout

Voorbereiding

  1. Laat de broccolimix oppervlakkig ontdooien.
  2. Hak de cashewnoten grof.
  3. Snij de tofu in dobbelsteentjes van ongeveer 1 cm.
  4. Snij de champignons in schijfjes en meng ze met de tofu en de cashewnoten. Kruid met de tijm, het paprikapoeder en de cayennepeper. Meng er 3 eetl. olijfolie onder.
  5. Halveer de kerstomaatjes.
  6. Snij de olijven grof.
  7. Snij de lente-uitjes fijn.

Bereidingswijze   10 min. + 45 min. in de oven

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een brede pan (of wok). Voeg het tofumengsel toe en roerbak 5 min. Voeg het tomatenvlees met groenten en de olijven toe en kruid naar smaak met peper en zout. Schep in een ovenschotel.
  2. Schep er de oppervlakkig ontdooide broccolimix over en schuif gedurende 15 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven.
  3. Klop de eieren los en roer er de geitenkaas en de melk door. Voeg de gesnipperde lente-uitjes toe en kruid met peper en zout.
  4. Haal de schotel uit de oven en verdeel het geitenkaasmengsel gelijkmatig over de hele schotel (alle groenten moeten bedekt zijn). Versier rondom met de halve kerstomaatjes (met de snijkant naar boven gericht) en strooi er de gemalen emmentaler over.
  5. Schuif nog ± 30 min. in de oven op 180 °C (dek af met aluminiumfolie als de schotel te bruin kleurt).

Afwerking

Dien op met tarwegraantjes of rijst.

Tip

  • U kan de schotel ook met vlees bereiden: vervang de tofu door 500 g kip- of kalkoenfilet.
  • Houdt u niet van olijven, dan kan u ook gedroogde tomaten (± 6 stukken) in olie gebruiken. De rest van de gedroogde tomaten kan u in een bokaal nog meerdere weken bewaren in de koelkast. De overblijvende olie is bovendien een lekkere basis voor bv. vinaigrette, om vlees of vis in te bakken of in te marineren voor de barbecue.

Bijpassende drank

  • Villa Sopita D.O.C. Orvieto Classico
  • Italië

  • Riesling Classic Rudolf Müller
  • Pfalz, Duitsland

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 652 cal
Koolhydraten 20 g
Eiwitten 35,2 g
Vetten 46,3 g

Bron : Colruyt