Hoofdgerecht

Vegetarisch / Pasta

Veggie schnitzel met witloof en pasta met pompoensaus

Ingrediënten voor 4 personen

Veggie schnitzel met witloof en pasta met pompoensaus, recept van Colruyt
  • 4 vegetarische schnitzels
  • 500 g witloof
  • 500 g pompoenen bv. kastanjepompoen of butternut
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. boter
  • 1 dl culinaire room (20% V.G.)
  • 400 g volkorenspaghetti
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Voorbereiding   20 min.

  1. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken.
  2. Schil de pompoen en verwijder alle pitten en draden. Snij in blokjes.
  3. Snipper het knoflook fijn.

Bereidingswijze   25 min.

  1. Kook de pompoen 12 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Kook intussen de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking). Giet af.
  3. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 5 min. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de honing toe en laat 5 min. sudderen. Roer regelmatig.
  4. Mix de pompoen met het knoflook, de culinaire room en de olijfolie in een hoge beker. Kruid met zwarte peper en zout. Meng de saus onder de pasta.
  5. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de schnitzels 5 min. aan elke kant.

Afwerking

Snij de schnitzels in reepjes en serveer ze met de spaghetti en het witloof.

Bijpassende drank

  • Postel Dobbel Donker abdijbier

Postel is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen door Affligem Brouwerij BDS, gevestigd te Opwijk.

Postel Dobbel is een donker abdijbier van 7%.


  • Duc de Lerme rosaeacute;
  • I.G.P. Pays d’Oc

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 780 cal
Koolhydraten 88,8 g
Eiwitten 12 g
Vetten 29,7 g
Suikers 13 g
Vezels 13,7 g

Bron : Colruyt