Ingrediënten voor 4 personen
- 4 vegetarische schnitzels
- 500 g witloof
- 500 g pompoenen bv. kastanjepompoen of butternut
- 1 teentje knoflook
- 2 eetl. boter
- 1 dl culinaire room (20% V.G.)
- 400 g volkorenspaghetti
- 1 eetl. honing
- 1 eetl. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding
20 min.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in stukken.
- Schil de pompoen en verwijder alle pitten en draden. Snij in blokjes.
- Snipper het knoflook fijn.
Bereidingswijze
25 min.
- Kook de pompoen 12 min. in lichtgezouten water. Giet af.
- Kook intussen de spaghetti in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking). Giet af.
- Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof 5 min. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de honing toe en laat 5 min. sudderen. Roer regelmatig.
- Mix de pompoen met het knoflook, de culinaire room en de olijfolie in een hoge beker. Kruid met zwarte peper en zout. Meng de saus onder de pasta.
- Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de schnitzels 5 min. aan elke kant.
Afwerking
Snij de schnitzels in reepjes en serveer ze met de spaghetti en het witloof.
Bijpassende drank
- Postel Dobbel Donker abdijbier
Postel is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen door Affligem Brouwerij BDS, gevestigd te Opwijk.
Postel Dobbel is een donker abdijbier van 7%.
- Duc de Lerme rosaeacute;
- I.G.P. Pays d’Oc