Hoofdgerecht

Vegetarisch / Pasta / Ovengerecht

Vegetarische lasagne met knolselder en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen

Vegetarische lasagne met knolselder en spinazie, recept van Colruyt
  • ½ knolselder
  • 400 g verse spinazie
  • 500 g kastanjechampignons
  • 175 g grana padano blok (parmezaan)
  • 2 eetl. olijfolie met chilipeper
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voor de bechamelsaus
  • ½ onbehandelde sinaasappel
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 750 ml lactosevrije melk
  • 80 cl verse room
  • 100 g margarine
  • 6 eetl. speltbloem
  • 2 eetl. azijn
  • 1 blaadje laurier

Voorbereiding   10 min.

  1. Schil de knolselder in snij in dunne plakken van 1/2 cm.
  2. Rasp de schil van de halve sinaasappel (niet het wit).
  3. Snij de champignons in dunne schijfjes.
  4. Rasp de grana padano.

Bereidingswijze   25 min. + 50 min. in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olijfolie met chilipeper in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat 2 à 3 min. slinken. Kruid met zwarte peper en zout. Zet opzij.
  3. Breng de melk en de room aan de kook. Haal van het vuur en kruid met zwarte peper, zout, de rozemarijn en het laurierblaadje. Voeg ook de azijn en de sinaasappelzeste toe. Laat 15 min. trekken en laat daarna afkoelen.
  4. Smelt de margarine in een kookpot op een matig vuur. Roer er de speltbloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur. Zeef de kruidige melk en voeg beetje bij beetje toe. Meng er ook 50 g geraspte grana padano onder. Laat op een zacht vuur pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
  5. Verdeel wat bechamelsaus over een ovenschaal en lepel er wat spinazie en champignons over. Schik er de knolselderplakjes naast elkaar op en herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Eindig met een laagje beschamelsaus. Bestrooi met de rest van de gemalen grana pandano en bak 50 min. in de voorverwarmde oven.

Bijpassende drank

  • Grimbergen Hop Karakter Blond abdijbier

Grimbergen is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen door Alken-Maes te Alken.

Blond bier met een alcoholgehalte van 6,7%


  • Mâcon-Chardonnay
  • A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 1199 cal
Koolhydraten 30,6 g
Eiwitten 36,4 g
Vetten 101,8 g
Suikers 12,5 g
Vezels 7,1 g

Bron : Colruyt