Hoofdgerecht

Vegetarisch / Wok

Vegetarische wokreepjes met krieltjes en rodenbietenpesto

Ingrediënten voor 4 personen

Vegetarische wokreepjes met krieltjes en rodenbietenpesto, recept van Colruyt
  • 400 g vegetarische wokreepjes
  • 800 g wokmix oriental
  • 2 gestoomde rode bieten
  • 1 plantje verse dille
  • 15 verse blaadjes koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g parmezaan
  • 500 g voorgekookte krielaardappelen
  • 4 eetl. pijnboompitten
  • grof zeezout
  • 1 dl. sesamolie + 2 eetl.
  • peper en zout

Voorbereiding   5 min.

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  2. Snij de rode bieten in stukjes en pluk de dille van de takjes.
  3. Rasp de parmezaan.

Bereidingswijze   20 min.

  1. Maak de pesto: mix de rode bieten met het gepelde knoflook, de geraspte parmezaan, de koriander en de pijnboompitten in een hoge maatbeker tot een gladde massa. Roer er 1 dl sesamolie onder en kruid met grof zeezout en peper.
  2. Verhit 2 eetl. sesamolie in een wok en roerbak de voorgekookte krieltjes 5 min.
  3. Voeg de vegetarische wokreepjes en de wokgroenten toe en roerbak nog 5 à 7 min. tot de groenten beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de wokmengeling over 4 borden en bestrooi met de dille. Geef er de rodebietenpesto bij en eventueel een stukje brood.

Tip

Peuter eet mee

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.

Bereiding (25 min.)

  • Schil 60 g ongekookte krieltjes en snij in stukken. Snij 100 g gestoomde rode biet in stukken.
  • Kook de krieltjes 20 min. in water. Giet af.
  • Mix de krieltjes met de rode biet en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Bijpassende drank.

  • Floreffe Dubbel Donker abdijbier

Floreffe is een Belgisch abdijbier. Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Lefebvre, te Quenast.

Dubbel, amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 6,3%.


  • Diable Rose
  • A.O.P. Saint-Mont

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 863 cal
Koolhydraten 47,3 g
Eiwitten 35,5 g
Suikers 9,8 g
Vezels 13,1 g
Vetten 56,1 g

Bron : Colruyt