Ingrediënten voor 4 personen
- 4 gemarineerde veggiefilets
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 lente-uitjes
- ½ plantje platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 100 g feta (blok)
- 250 g parelcouscous
- 150 g kikkererwten
- 4 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
10 min.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij samen met de aubergine en de courgette in blokjes van max. 1 cm.
- Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
- Hak de platte peterselie fijn.
Bereidingswijze
20 min.
- Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie en roerbak de aubergine, de courgette, de paprika, de lente-uitjes en het knoflook ± 10 min. beetgaar. Roer er de laatste 2 min. de kikkererwten onder.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde filets 3 min. aan elke kant goudbruin.
- Roer de groenten onder de parelcouscous en kruid met peper en zout.
Afwerking
Verdeel de parelcouscous over de borden en verkruimel er de feta over. Bestrooi met de platte peterselie en serveer met de gemarineerde filets.
Bijpassende drank.
- Postel Blond Blond abdijbier
Postel is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen door Affligem Brouwerij BDS, gevestigd te Opwijk.
Postel Blond is een blond abdijbier van 7%.
- Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese
- Abruzzo – Italië