Hoofdgerecht

Vegetarisch / Groenten / Ovengerecht

Bloemkoolsteak met geitenkaas en groentefrietjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bloemkoolsteak met geitenkaas en groentefrietjes, recept van Colruyt
  • 1 grote bloemkool
  • 400 g pastinaken of wortelen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 400 g zoete aardappelen
  • 150 g zachte geitenkaas (rolletje)
  • 2 eetl. hazelnoten
  • 3 eetl. olijfolie
  • ½ tl. knoflookpoeder
  • ½ tl. kerriepoeder
  • zout

Voorbereiding   15 min.

  1. Schil de zoete aardappelen en de pastinaken en snij in frietjes.
  2. Verwijder de groene bladeren van de bloemkool, maar laat de stronk aan de bloemkool. Snij 4 dikke plakken van de bloemkool.
  3. Snipper de peterselie fijn.
  4. Verwarm de oven voor op 230 °C.

Bereidingswijze   ± 40 min.

  1. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie, het knoflookpoeder, het kerriepoeder en zout onder. Zorg dat de frietjes niet over elkaar liggen. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.
  2. Leg intussen de plakken bloemkool op een andere bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 min. bij de frietjes in de hete oven. Draai halverwege om.
  3. Leg de hazelnoten op de bakplaat van de bloemkool en rooster 5 min. mee in de oven. Laat afkoelen. Leg ze in een keukenhanddoek en wrijf de bruine velletjes los. Hak daarna grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
  4. Meng de geitenkaas met de helft van de fijngesnipperde peterselie en kruid met zwarte peper.

Afwerking

Verdeel de bloemkoolsteaks over de borden en schep er de geitenkaas op. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de rest van de peterselie. Serveer met de groentefrietjes.

Tip

Na het snijden van de bloemkoolsteaks zit u misschien nog met een restje bloemkool. Bak de roosjes gewoon mee in de oven in stap 2 en meng onder een slaatje voor de lunch. Slim én snel!

Bijpassende drank.

  • Postel Dobbel

Postel is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen door Affligem Brouwerij BDS, gevestigd te Opwijk.

Postel Dobbel is een donker abdijbier van 7%.


  • Domaine du Château d’Eau Chardonnay
  • I.G.P. Pays d’Oc

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 350 cal
Koolhydraten 30,5 g
Eiwitten 12 g
Vetten 18,5 g
Suikers 13,7 g
Vezels 8,9 g
Zout 0,7 g

Bron : Colruyt