Hoofdgerecht

Vegetarisch / Groenten

Gemarineerde oesterzwammen met brie-aardappel en gegrilde slaharten

Ingrediënten voor 4 personen

Gemarineerde oesterzwammen met brie-aardappel en gegrilde slaharten, recept van Colruyt
  • 500 g oesterzwammen
  • 4 romeinse slaharten
  • 1 plantje platte peterselie
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 4 dikke aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g brie
  • 3 eetl. Griekse yoghurt
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 dl witte wijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. italiaanse kruidenmix
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout

Voorbereiding   5 min. + 30 min. marineren

  1. Leg de oesterzwammen in een kom. Voeg de laurier, de tijm en de rozemarijn toe. Overgiet met de witte wijn en laat 30 min. marineren.
  2. Wrijf intussen de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
  3. Snipper de platte peterselie en het knoflook fijn. Meng onder de Griekse yoghurt en de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de slaharten in de lengte middendoor en bestrijk met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de brie in sneetjes. Snij de aardappelen middendoor en leg er een sneetje brie tussen. Kruid met de Italiaanse kruidenmix. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie.

Bereidingswijze   10 min.

Bereiding op de barbecue

  1. Leg de aardappelen op de rand van een matig warme barbecue, tot ze opgewarmd zijn en de kaas lichtjes gesmolten is.
  2. Haal de oesterzwammen uit de marinade en bak 5 min. op de barbecue. Draai geregeld om.
  3. Bak intussen de Romeinse slaharten 3 à 4 min. op de barbecue.

Afwerking.

Serveer met het kruidensausje.

Bijpassende drank.

  • Leffe Ruby Fruitbier

Leffe is een Belgisch abdijbier dat gebrouwen wordt door AB InBev. Het biermerk is vernoemd naar de in Dinant gelegen abdij van Leffe.

Leffe Ruby (5%), Fruitbier robijnrood, bevat vlierbessen, aardbei, framboos en veenbes


  • Caprice des Anges Grain de Gris
  • I.G.P. Vallée du Paradis

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 557 cal
Koolhydraten 33,6 g
Eiwitten 18,4 g
Vetten 35,5 g
Suikers 4,1 g
Vezels 3,4 g
Zout 1 g

Bron : Colruyt