Ingrediënten voor 20 personen
- 20 kabeljauwburgers
- 1 komkommer
- 1 ijsbergsla
- 4 tomaten
- frac14; bosje peterselie
- 2 sjalotten
- 10 eetl. boter
- 3 eieren
- 20 hamburgerbroodjes
- 470 g mayonaise
- peper en zout
Voorbereiding
25 min.
- Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water, laat afkoelen en pel ze.
- Snipper intussen de sjalotten heel fijn.
- Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Schraap er de zaadlijsten uit met een lepel. Snij in kleine blokjes van max. 1/2 cm.
- Snipper de peterselie fijn.
- Snij de tomaten in fijne schijven.
- Snij de ijsbergsla in heel fijne reepjes.
Bereidingswijze
40 min.
- Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork en meng samen met de komkommerblokjes en de fijngesnipperde sjalotten en peterselie onder de mayonaise. Kruid met peper en zout.
- Snij de hamburgerbroodjes open en verwarm ze even in de oven of de broodrooster.
- Smelt de boter in een braadpan en bak de kabeljauwburgers 2 à 3 min. aan elke kant.
- Leg op elk broodje een kabeljauwburger en lepel er 1 eetl. eiersalade op. Werk af met enkele schijfjes tomaat en wat ijsbergsla.
Tip
Voor kleine kinderen kan je de hamburgerbroodjes vervangen door aardappelpuree. Snij de tomaat en de ijsbergsla in stukjes en meng onder de puree.