Snacks

Vlees

Krokodillenbroodje

Ingrediënten voor 4 personen

Krokodillenbroodje, recept van Colruyt
  • 8 sneetjes kipfilet
  • ½ komkommer
  • ¼ ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 8 olijven
  • 2 eieren
  • 4 voorgebakken witte stokbroodjes
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 4 eetl. mayonaise

Voorbereiding   15 min.

  1. De eerste stapjes zijn voor je hulpkok (mama, papa …) :
  2. Kook de eieren 10 minuten hard in kokend water. Laat afkoelen.
  3. Bak de stokbroodjes in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
  4. Schil intussen de halve komkommer met een dunschiller. Snij de komkommer in fijne schijfjes.
  5. Trek de blaadjes van de ijsbergsla, was ze en zwier ze droog in een slazwierder. Snij in stukjes.
  6. Snij de tomaat in fijne schijfjes.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Pel de eieren en snij in schijfjes.
  2. Snij de stokbroodjes doormidden. Snij van elk stokbroodje een stuk van ± 6 cm.
  3. Besmeer het lange stuk stokbrood telkens met 1 eetlepel mayonaise en beleg met ijsbergsla, schijfjes tomaat, 2 sneetjes kipfilet en schijfjes komkommer en hardgekookt ei.
  4. Steek de pijnboompitten in de onderste helft van het korte stuk stokbrood (dit zijn de tanden van de krokodil). Steek 2 prikkertjes in de bovenste helft en steek er telkens 1 olijf op (dit zijn de ogen van de krokodil).
  5. Leg de 2 stukken stokbrood (het hoofd en het lichaam) tegen elkaar. Tijd om je tanden in deze krokodil te zetten!

Tip

Maak je krokodil nóg echter: zijn muil kan je openhouden door er een prikkertje tussen te steken. Maak een tong met een stukje tomaat of rode paprika en een staart met een stukje komkommerschil.

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 696 cal
Vetten 30,7 g
Koolhydraten 77,4 g
Eiwitten 25,3 g

Bron : Colruyt