Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g pancetta
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 150 g cheddar blok
- 4 eieren
- 2,5 dl room
- 1 rol bladerdeeg
- 1 eetl. olijfolie
- nootmukaat
- peper en zout
Voorbereiding
15 min.
- Verdeel de bloemkool in roosjes.
- Snij de cheddar in kleine stukjes en de pancetta in reepjes.
- Snipper de ui fijn.
- Klop de eieren los in de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bereidingswijze
15 min. + ± 45 min. in de oven
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de bloemkoolroosjes 3 min. in water. Giet af en laat uitlekken.
- Rol intussen het bladerdeeg met het bakpapier uit in een taartvorm en snij het overtollige deeg aan de rand af. Prik enkele keren met een vork in het deeg.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de pancetta toe en laat even mee bakken. Verdeel over het bladerdeeg.
- Verdeel er de helft van de cheddar over en leg daarop de bloemkoolroosjes. Voeg het eiermengsel en de rest van de cheddar toe.
- Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Afwerking
Serveer de quiche met een groen slaatje.
Bijpassende drank
CORSENDONK PATER
de keuze van Sophie van het kookteam “Ik vind quiche heerlijk, maar voor sommige mensen steekt de hartige smaak snel wat tegen. Dat doorbreek je door het contrast op te zoeken. Bijvoorbeeld met de zoete karameltoetsen en de gebrande mout in deze Corsendonk.” Regionaal beschikbaar. Alternatief: Adriaen Brouwer Audenaerds Bruyn.