Ingrediënten voor 4 personen
- 200 g serranoham
- 500 g gegrilde groentenmix
- 200 g kropsla met kruiden
- 300 g snoeptomaatjes
- 40 g verse basilicum
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 10 dl ongezoete sojadrinks
- 400 g glutenvrije fusilli
- 40 g pijnboompitten
- 1 eetl. witte wijnazijn
- 1 koffiel. mosterd
- 1 eetl. olijfolie
- 2 eetl. zonnebloemolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Voorbereiding
ontdooitijd + 5 min.
- Laat de gegrilde groenten volledig ontdooien en dep goed droog.
- Snij de snoeptomaten in 2. Meng de helft onder de kropsla.
- Hak de sjalot en het knoflook grof.
- Hou enkele blaadjes basilicum apart voor de afwerking.
- Scheur de serranoham in fijne reepjes.
Bereidingswijze
25 min.
- Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie vepakking). Giet af en spoel onder koud water.
- Maak intussen de veggienaise: mix de mosterd met de sjalot, het knoflook, de wittewijnazijn, de sojadrink en het basilicum in een hoge maatbeker. Vul aan met 1,5 à 2 eetl. zonnebloemolie tot u de structuur van een mayonaise krijgt. Kruid met peper en zout.
- Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de gegrilde groenten kort. Snij daarna in fijne reepjes.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Meng de gegrilde groenten samen met 6 eetl. veggienaise en de rest van de snoeptomaatjes onder de pasta.
afwerking
Werk af met de pijnboompitten en de serranoham. Geef er het slaatje bij.
Bijpassende drank
Filou Sterk blond bier
Filou behoort tot de groep van sterke blonde bieren die hergisten op fles. Door het gebruik van Belgische en Tsjechische aromahoppen biedt Filou een milde fruitigheid en subtiele hopbitterheid. Het resultaat is een sterk blond bier dat best ondeugend kan zijn, maar altijd zonder kwade bedoelingen. Een echte allemansvriend dus!
- El Coto Rosado
- D.O.C. Rioja Spanje