Snacks

Vlees / vegetarisch / oven

Duo van Turks brood

Ingrediënten voor 4 personen

Duo van Turks brood, recept van Colruyt
  • 400 g rauwkostmix
  • 200 g kerstomaatjes in tros
  • 1 komkommer
  • 2 turkse broden
  • 4 eet. rijstolie
  • 300 g vlees voor kebab (voor de variant met vlees)
  • 100 g vegetarische balletjes (voor de vegetarische variant)
  • ½ bosje lente-uitjes
  • ½ rood pepertje
  • 1 plantje koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 koffiel. witte wijnazijn
  • peper en zout

Voorbereiding   10 min.

  1. Snij de ongeschilde komkommer in dunne linten met een dunschiller.
  2. Snij de komkommer in fijne schijfjes.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snij in fijne ringetjes.
  5. Pers het knoflook.
  6. Hak de koriander grof.
  7. Snij de kerstomaten in 4.
  8. Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Bak de Turkse broden 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  2. Maak intussen de dressing: meng de Griekse yoghurt met de wittewijnazijn, 3 eetl. water, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en de koriander. Kruid met peper en zout.
  3. Voor de variant met vlees: verhit 2 eetl. rijstolie in een pan met antiaanbaklaag en bak het diepgevroren vlees voor kebab 5 à 8 min.
  4. Voor de vegetarische variant: verhit 2 eetl. rijstolie in een pan en bak de balletjes 6 à 8 min.
  5. Snij de Turkse broden open. Beleg 2 halve broden met het vlees voor kebab, de rauwkostmix, de kerstomaten en de komkommer. Herhaal voor de andere 2 halve broden, maar dan met de vegetarische balletjes in plaats van het vlees. Werk af met de yoghurtdressing.

Tip

U kan de broden ook op smaak brengen met muhammara-dip Muhammara is een saus afkomstig uit de Syrische stad Aleppo. De belangrijkste ingrediënten van muhammara zijn gemalen walnoten en verse, gedroogde of geroosterde rode pepers. Daarnaast bevat het meestal granaatappelmelasse, broodkruim en olijfolie en soms ook nog kruiden als komijn, knoflook of munt. of hummus met sesampasta.

Bijpassende drank

Chouffe Soleil Blond bier

Chouffe is een Belgisch bier. Deze blonde tripel van het type India Pale Ale heeft een bittere smaak die wordt bekomen door drie verschillende hopvariëteiten.

Chouffe heeft een alcoholpercentage van 9%.


  • Diable Rose
  • A.O.P. Saint-Mont

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 949 cal
Vetten 40,1 g
Verzadigde vetzuren 14,4 g
Koolhydraten 104,5 g
Suikers 13,4 g
Vezels 9,4 g
Eiwitten 37,7 g
Zout 6,2 g

Bron : Colruyt