Snacks

Oven

Broodje omelet met champignons

Ingrediënten voor 4 personen

Broodje omelet met champignons, recept van Colruyt
  • 250 g champignons
  • 50 g babyspinazie
  • 8 kerstomaten
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 rode ui
  • 6 eieren
  • 1 eetl. boter
  • 4 keizerbroodjes
  • peper en zout

Voorbereiding   15 min. + afkoelen

  1. Snij de ongeschilde komkommer in dunne linten met een dunschiller.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Snij de champignons in 4.
  4. Snij de kerstomaten en de rode ui in schijfjes.
  5. Snipper het bieslook fijn.
  6. Hak de helft van de babyspinazie fijn.
  7. Bak de keizerbroodjes af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

Bereidingswijze   15 min.

  1. Klop de eieren los met een vork en meng er de fijngesnipperde spinazie onder. Kruid met peper en zout.
  2. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons. Kruid met zout.
  3. Giet de eieren over de champignons en bak 4 min. tot een omelet. Bestrooi met het bieslook. Snij de omelet in 4.
  4. Verdeel de rest van de babyspinazie, de omelet, de kerstomaatjes en de rode ui over de broodjes.

Tip

Snij 1 avocado in plakjes en besprenkel met limoensap. Neem mee in de picknickmand en leg ze op het moment zelf tussen de broodjes.

Bijpassende drank

Waratah Chardonnay Australië

More Services


Voedingswaarde per persoon

Energy 307 cal
Vetten 11,2 g
Verzadigde vetzuren 4,8 g
Koolhydraten 32,2 g
Suikers 9,8 g
Vezels 3,3 g
Eiwitten 17,4 g
Zout 0,9 g

Bron : Colruyt